Søk etter Firma, Yrkesgruppe eller Produktgruppe
Fritekst søk:
Yrkes- eller Produktgruppe
Velg kommune
 
Med Frode Aga på urtekurs
10. august 2004
Frode Aga viste seg like spennende og sprudlende i virkeligheten som på TV, og han delte villig sine kunnskaper og oppskrifter med kursdeltagerne.
 

Kursdeltagerne kom fra Hemsedal, Hallingdal, Numedal, Bergen og Oslo og det var ikke bare matprodusenter å finne blant de interesserte. Felles for alle var imidlertid interessen for mat og urter, og det kom fram mye spennende informasjon og historier fra tidligere tider og hvordan urter i uminnelige tider har blitt brukt til alt fra mat til medisinsk behandling.  

 

 

 

 

Gerd Åsberg driver urteproduksjon i Dagali, og har ukentlige leveranser til de store hotellene på Geilo. Hun har også blitt tatt varmt i mot på Hallingstuene der Frode Aga regjerer på kjøkkenet.

- Gerds urter er de beste som finnes, reklamerer han, og begrunner det med at smaken blir mye sterkere når urteveksten vokser sakte. Og da blir forholdene maksimale på fjellgården til Gerd som ligger i solsida, 900 meter over havet. 

Frode Aga hadde både kjøtt, fisk, suppe og dessert på menyen. Gravet kjøtt, einerbærgravet fjellørret, rabarbrasuppe med mynte og basilikumsorbet ble tilberedt av en opplagt Aga som også krydret ventetiden med morsomme vitser og historier.  Latteren satt løst og spørsmålene haglet om alt fra oppskrifter til gamle myter og historier knyttet til krydderurtene som ble brukt. 

En engasjert forteller venter på at rabarbrasuppen skal bli ferdig.

 

 

 

 

 

 

 

Slow Food er en organisasjon som ble dannet i 1986 som en motkultur til det stadig voksende ”fast food - fast life” trenden. Slow Food har fem etablerte lokallag i Norge, og et av dem ligger i Hallingdal hvor både Aga og Åsberg er medlemmer. Lena Fauske informerte om hva organisasjonen står for og hva lokallaget jobber med. Interesserte kan lese mer om organisasjonen her;  http://www.slowfood.com .

 

 

Tips en venn

 

Dette nettstedet eies og drives av Numedalsnett AS,  Telefon 32 74 39 30,   Mobil 977 90 790 eXTReMe Tracker
Postadresse: Numedalsnett AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Innholdsansvarlig: Knut Morten Bjørnsrud   Webmaster: Numedalsnett ASNumedalsnett AS  Epost: Numedalsnett AS