Søk etter Firma, Yrkesgruppe eller Produktgruppe
Fritekst søk:
Yrkes- eller Produktgruppe
Velg kommune
 
Tidenes 60 årskalas på Norefjord
25. april 2017Jubilant Lars Egedahl fikk hilsen fra Erna.

Kjøpmann og Norges største Nore-entusiast, Lars Egedahl, sørget i helgen  for tidenes 60-årslag i Numedalshallen.Tekst: Olav Lindteigen. Foto: Helge O. Gundersen


 
Kalaset hvor så og si hele bygda (265 gjester)  var tilstede ble åpnet av ingen ringere enn statsminister Erna Solberg, som hadde laget en egen videohilsen til jubilanten. 

NESTEN IKKE ORD
- Jeg har nesten ikke ord. Dette var  fenomenale greier og må fordøyes. Og så hinsides mye gaver jeg fikk. Jeg som egentlig ga beskjed om at jeg ikke ville ha gaver, bare en stor fest med sambygdingene mine. Åsså statsministeren å greier da gitt, sier en rørt  og overveldet jubilant til Numedalsnett. 

Han er selvfølgelig på plass i Joker-butikken på Norefjord, slik han har vært hver dag de siste 20 åra. Før det var kolonialbutikken en ren familiebedrift.

Likevel virker det som han har litt mer enn vanlig å gruble på denne mandags formiddagen. Skrytet har også sittet løst blant kunder som har vært innom.  I butikken har han nemlig en kafekrok, hvor kunder slår seg ned. Skravler, sladrer og løser verdensproblemer over en kopp kafe. Denne mandagen var 60-årskalaset dagens snakkis.

 BYGDESJEKK
- Det er klart det gjør inntrykk med så masse gaver og alt skrytet jeg fikk på festen. Men det er utrolig  hyggelig med så mye godord da, sier Lars. Blant de gjeveste gavene er selvsagt bygdesjekken på hele 33.500 kroner. Penger som  er samlet inn blant bygdefolk for å vise at de setter pris på kjøpmannen sin. Og ikke minst mannen som alltid stiller opp og vil bygda og bygdefolket bare vel. Han vet ikke helt hva pengene går til enda.

- Står mellom  jaktsafari i Afrika, eller en tur til Svalbard. Jeg fikk en god del penger i tillegg til sjekken, så  jeg tror jeg har råd til dette. Får ta en prat med kona om hva vi skal gå for, sier 60 åringen, litt overveldet over gavedrysset som ble han til del.

GA LITT TILBAKE
60 årskalaset ville ikke vært i jubilantens ånd, dersom han ikke selv ga noe tilbake på egen bursdag. Festen markerte nemlig 20 års drift med Joker på Norefjord, en kjede han selv var med og etablerte. Noe som selvsagt førte til utdeling av milde gaver også fra den rause kjøpmannen til hans gode kunder.

Norefjord Barnehage ble tilgodesett med 10.000 kroner. Det samme ble Norefjord Vel - Bu i Nore. Velet fikk også en gedigen kaffekjele til bruk ved samlinger ved lavvoen de har bygd til felles hygge og samvær. Landets største matvarekjede Norgesgruppen stilte med toppfolk og en uvanlig sterk gave. En kasse med 24 flasker ekstra gammel hedmarking - Gammel Opland akevitt. 

- Jeg har akevitt til jul, men delte ut 20 flasker til gode venner og de som hjalp til med avvikling av festen, humrer Lars.

NOREFJORDSÅND
- Virker som om alle er fornøyd. Både med festen og med gavene. Alle som har vært innom her idag, blant annet foreldre av barn i barnehagen, har vært veldig fornøyd. Både med festen og med gavene, sier 60 åringen, som vi godt kan si feiret med stil, og i god Norefjord-ånd. Her er nemlig samarbeid og dugnad sentralt i alt som gjøres. 

Så også i 60 - årslaget.. . Masse folk stilte nemlig opp før festen for å rydde opp etter turnstevnet som ble holdt på dagtid. Og pyntet til fest.  Også ryddesjauen etter 60-årslaget det kommer til å gå gjetord om i Numedal i tiår,  ble selvsagt gjort på dugnad.
 
FENOMENALT: - Jeg er overveldet av alle gavene-. Jeg skulle jo  ikke ha noe, sier 60-årsjubilant Lars Egedahl til Numedalsnett. Bygdesjekk, egen akevitt og dukkeskikkelse av seg selv var blant tingene på et velassortert gavebord.  (FOTO: PRIVAT.)
 
Tips en venn

 

Dette nettstedet eies og drives av Numedalsnett AS,  Telefon 32 74 39 30,   Mobil 977 90 790 eXTReMe Tracker
Postadresse: Numedalsnett AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Innholdsansvarlig: Knut Morten Bjørnsrud   Webmaster: Numedalsnett ASNumedalsnett AS  Epost: Numedalsnett AS