Søk etter Firma, Yrkesgruppe eller Produktgruppe
Fritekst søk:
Yrkes- eller Produktgruppe
Velg kommune
 
D-dag for Matopplevelser i Numedal
20. april 2017Neste onsdag (26. april), er en slags D-dag for matnettverket  Matopplevelser i Numedal. (MIN). Selskapet skal omorganiseres og fremtidig kurs legges


Tekst og foto: Olav Lindteigen


 

* Matopplevelser i Numedal (MIN) - lokalmatnettverk etablert 2012.

* 35 lokale matprodusenter i dalen er andelshaver. kr, 5000 per andel-

* De leverer ulike produkter, som spekepølser, lammekjøtt, fenalår, bakevarer, steiker, kjøtdeig, lefsekling, snippe osv osv. Et eksempel er den spekede "Rødlistepølsa" fra Rollagsfjell..

* Driver salg av lokal mat med helgåpen cafe på gamle  Rollag stasjon.

* Tre ansatte (totalt 2,5 årsverk)  - sagt opp 1. april.

* Arrangerer årlig Matfestival i Numedal. 5 gang i år. Tredje året i Rollag.

* Markesfører og selger Lokalmatkassen i samarbeide med matnettverkene Eventyrsmak (Sigdal) og Hallingkost (Hallingdal).

En workshop i samarbeid med søsternettverkene Eventyrsmak i Sigdal og Hallingkost i Hallingdal blir viktig, ja avgjørende for fremtidig satsing. Også realiseringen av et eget foredlingsanlegg vil bli avklart nærmere. 
 - Jeg er ikke veldig bekymret for MIN,s fremtid, men vi trenger noen uker på å finne fremtidig  form og innhold. Samt fremtidig økonomisk plattform. Vi må rett og slett stokke kortene på nytt, sier fungerende daglig leder i Matopplevelser i Numedal, Liv Berven, til Numedalsnett. 

SAGT OPP
For to uker siden ble Berven og to andre ansatte  sagt opp fra sine stillinger på grunn av virksomhetens økonomiske oppoverbakke. Et underskudd i 2016 og årets to første måneder gjorde at styret måtte ta affære. Totalt er det snakk om ca, 300000 kroner i minus. Det betyr at andelskapitalen er oppbrukt. 
- Vi er ikke konkurs og alle andelseierne er enige i at vi skal finne en ny fremtidig plattform for driften. Verdien av varelageret er større enn underskuddet. De nærmeste månedene (oppsigelsestiden) setter vi alle kluter til for å realisere varelageret  Vi planlegger storsalg i mai, sier Børven og smiler optimistisk.

MAI SALG
Hun er travelt opptatt med å ekspedere kunder under siste salgsstunt i forbindelse med påsketrafikkeni Numedal. Etter tilsiget nysgjerrige sultne kunder å dømme går salget bra. Mang en hyttefarer hadde nok snacks og ulike  lokale godbiter på bordet i høytidshelgen.

- Vi hadde rekordsalg på stasjonen forrige helg og vi har solgt veldig br her i dag. Planen nå er å gjennomføre storsalg av lagervarer i mai og juni, F.eks. kommer masse nyrøykte fenalår på markedet i disse dager. Er det ikke godt, sier Børven og stikker frem en knivspiss med smaksprøve. Og det er vanskelig å nekte. Det or og briskerøkte fenalåret smakte rett og lett kjempegod. Og det smakte MER. 

  
FESTIVAL. 
Problemene til tross. Børven og Co forsikrer at det blir matfestival også i år. For femte gang på rad.  Helgen 30. juni/1.juli avvikles tre bordsetninger (en fredag og to lørdag) i teltet ved Rollag stasjon. Her blir det minst fem retters middag med lokale spesialiteter og festmat på menyen. Kanskje det til og med blir sju retter. Det er ikke helt bestemt. Musikk til festen er i boks. 

- Ja, festival blir det.  Vi starter billettsalget  om et par uker og håper å fylle opp alle tre bordsetningene. Og at det blir liv og røre på stasjon hele helgen, avslutter  matentusiast Liv Børven optimistisk.
 
 
 
Rekorsalg:  Siste helg på Rollag stasjon og bordsalget her er rekordartet, sier fungerende daglig leder i Matopplevelser i Numedal (MIN), Liv Berven (t.h).  Her i salgspassiar med Ingebjørg Kongsjorden.
 

 

- Jeg er ikke veldig bekymret for Matopplevelsers fremtid, men vi må ett og slett stokke kortene på nytt, sier oppsagt daglig leder Liv Berven,  i  lokalmat atnettverket Matopplevelser i Numedal.


 
 
 
 
 

Tips en venn

 

Dette nettstedet eies og drives av Numedalsnett AS,  Telefon 32 74 39 30,   Mobil 977 90 790 eXTReMe Tracker
Postadresse: Numedalsnett AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Innholdsansvarlig: Knut Morten Bjørnsrud   Webmaster: Numedalsnett ASNumedalsnett AS  Epost: Numedalsnett AS