Søk etter Firma, Yrkesgruppe eller Produktgruppe
Fritekst søk:
Yrkes- eller Produktgruppe
Velg kommune
 
Stabilt ustabilt
6. april 2017

Michal Kosinski
Det første digitale revolusjonsbølgen er over, og den neste er på full vei innover oss. Og den er om mulig enda mer revolusjonerende enn den vi har sett til nå. Det er bare å bli vant med det; det kommer til å bli stabilt ustabilt i uoverskuelig framtid.


Redaksjonen


Forskningsrådet og Aftenposten inviterte onsdag 5. april til Næringslivsdagen 2017 under temaet «Den nye normalen – hvordan lede an i den digitale stormen?».

Et variert knippe forskere, grundere, næringslivstopper og politikere dro forsamlingen gjennom både trendanalyser og suksesshistorier, og Charles Darwins kjente sitat ble nok en gang dratt fram som et av suksesskriteriene for å lykkes; It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change.

Teknologiutvikling på høygir skaper bølger for norsk næringsliv. Man kan møte utfordringene med motstand og angst, eller med entusiasme og nysgjerrighet. Tema som ble berørt var blant annet hvilke teknologitrender som kommer til å påvirke, samt hvordan bedrifter kan dra nytte av nyskapende forskning.

Et annet tema som også ble viet oppmerksomhet var spørsmålet om tiden for de tradisjonelle utdanningsløpene og karrierene er forbi. Hvem trenger vi i tiden som kommer, og hvordan bli relevant i det nye arbeidslivet? Det er som kjent ingen enkel sak å spå om framtiden, men alle synes å enes om at det kommer til å bli store omveltninger i tiden som kommer.

Michal Kosinski er en spennende forsker som har vært mye i media i den siste tiden. Vi etterlater digitale spor over alt hvor vi ferdes, og selv om vi gjerne liker å tro at det ikke er noen som bryr seg om «lille meg» var Kosinske klar i sin tale; Retten til et privatliv slik vi kjenner det, er definitivt over. Big Data klarer ved hjelp av våre «likes» og søk på ulike medier å danne et ganske så korrekt bilde av den enkeltes personlighet og preferanser.

Les mer om hans forskning i Aftenpostens artikkel; Michal Kosinski: – Retten til et privatliv slik vi kjenner det, er definitivt over

Kosinski er også gjest hos Skavlan førstkommende fredag for den som vil høre mer om hans spennende forskning.

 
Tips en venn

 

Dette nettstedet eies og drives av Numedalsnett AS,  Telefon 32 74 39 30,   Mobil 977 90 790 eXTReMe Tracker
Postadresse: Numedalsnett AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Innholdsansvarlig: Knut Morten Bjørnsrud   Webmaster: Numedalsnett ASNumedalsnett AS  Epost: Numedalsnett AS